kako do dolgovanega denarja

Kako do denarja, ki vam ga dolgujejo bližnji

Če vam nekdo dolguje denar – prijatelj, stranka, podjetje – bo pobiranje tega dolga zahtevalo, da ste vztrajni in nesramni. Čeprav je morda skušnjava prijeti za železo za gume in ogrožati fizično nasilje, vam bodo ti triki za pobiranje dolgovanega denarja pomagali pritisniti, ne da bi pristali v zaporu.
Nenavadno je, kako to deluje – ljudje, ki vam dolgujejo denar, se jim po navadi izognejo, toda ko jim dolgujete, se jih spomnijo in vas opomnijo, dokler končno ne plačate.

Ker ste dovolj finančno odgovorni, da lahko preberete to lepo stran, ste zagotovo tisti, ki plačate svoje dolgove. Niso pa vsi ljudje tako čudoviti kot mi, podmnožica teh nesrečnikov pa je tistih, ki so z veseljem dolžni ljudem v nedogled in te prisilijo, da si izmisliš način, kako jim to vrniti. Vsekakor je najlažje to  urediti z izvršbo s pomočjo odvetnika oz. preko sodišča. Ostale variante pa zahtevajo nekoliko drugačen pristop. Te pridejo v poštev še posebej, če o posojenem denarju nimate nikakršnih dokazov. 

Stranke

Izvajalci in druge vrste najemnin predobro poznajo občutek strank, ki pravočasno zahtevajo vaše delo, vendar vam s hitrim plačilom ne povrnejo stroškov. Čeprav je togost morda osebna žalitev (ker je), je najbolje, da čustev ne shranjujete v sebi in ostanete ločeni in profesionalni.

Vsak teden znova pošiljajte račun, dokler ne bo jasno, da vas očitno ignorirajo. Takrat jim pošljite še zadnjo zahtevo z oznako »končni račun« z opombo, v kateri piše, da jih boste odnesli na sodišče za spor majhne vrednosti za dolgovani znesek, razen če se v roku 10 dni zglasite.

Če boste imeli srečo, boste morali nadaljevati s to grožnjo in končati dnevno TV oddajo.

Prijatelji

Moj najljubši trik je, da prijatelja povabim na večerjo, strateško naročim ravno toliko hrane, da pokrije dolg, nato pa mimogrede omenim, ko pride ček, da se po nekem naključju vaš del ujema s tistim, kar vam dolguje za to stvar.

To lahko dvignete na naslednjo stopnjo, tako da dejansko pozabite na denarnico, vendar je bolje, da jo prinese s seboj, razen če želite zvečer preživeti pri pomivanju posode.

Prav tako lahko skupnega prijatelja, ki ima posojilojemalca nekaj vzvoda, izposodi v morskega psa in mu s popustom proda dolg prijatelja. To še posebej dobro deluje v situacijah s sostanovalci. Če vam kolega dolguje 20 dolarjev, za katere veste, da jih ne bo nikoli več vrnil, naj vam njegova sobica za obdelavo računov plača 10 ali 15 dolarjev za stanje v višini 20 dolarjev, ki se bo dotaknil zneska, ki mu ga dolžni pozabljeni amigo dolguje. račun za kabel.

Družina

Vsi so vas opozorili, naj ne plačate denarja za polog za avtomobila bratrancu Hanku, in vsi se vam smejijo, ker je vse skupaj zapravil za pijačo, tako kot so rekli.

Morda vam vsega ne bo nikoli vrnil, morda pa lahko z njim sestavite načrt plačila in ga za nekaj dolarjev otresete pri vsaki družinski funkciji, pri kateri ga vidite. V nasprotnem primeru ga nagovorite, naj odpravi dolg, tako da za vas opravi nenavadna dela ali se poniža zaradi vaše zabave. Na primer, lahko mu ponudite, da obrišete 50 dolarjev dolga, če se pojavi na rojstnem dnevu vašega otroka v kostumu Barneyja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja