prva mesta na google

Kako do prvih mest na internetu

Vsako podjetje in lastnik spletnega mesta sanja o uvrstitvi na prva mesta na Googlu. Razlogi so jasni: doseganje tega top položaja mesta (ali celo enega od prvih treh mest) bi pomenilo več prometa na vašem spletnem mestu, prepoznavnost in potencial, da bi prodaja katapultirala vaše podjetje pred konkurenco.

Žal se visoke uvrstitve redko zgodijo po naključju. Celo najbolj usposobljeni in dobro poznani tržniki se borijo za uvrstitev na prvo mesto. Kako lahko navaden lastnik podjetja kot je izdelava fasade upa, da bo dosegel ta podvig? Čeprav ni možnosti, da bi zagotovili visoke uvrstitve, bodo v tej objavi obravnavane nekatere SEO strategije, ki jih lahko uporabijo vsi, da resno povečajo svoje možnosti, da bodo trdili, da so na prvem mestu.

Osredotočite se na bistveno področje v svoji niši

Del uspeha pri SEO je razumevanje konkurenčne krajine. Kot lastnik majhnega podjetja ne želite tekmovati z velikimi organizacijami, ki imajo na videz neomejen tržni proračun. Čeprav vedno obstaja možnost, da jih boste prehiteli, je večja verjetnost, da boste le izgubili čas in denar.

Zato je tako pomembno iti v nišo. Evo, kaj mislim s tem: namesto da bi poskušali tekmovati z velikimi podjetji za izjemno priljubljene (in običajno bolj splošne) ključne besede, se vrtajte in postanite “velika riba v majhnem ribniku.”

Upoštevajte, da bo to pogosto pomenilo preusmeritev težišča vašega podjetja iz splošnejšega na bolj specifične izdelke ali storitve. Na primer, namesto da bi ponujali izključno splošne storitve prenove domov, lahko razmislite o specializiranju za “enodnevni kopalniški renos” ali “kuhinjske preobrazbe po meri.” Te natančnejše ključne besedne zveze bo verjetno veliko lažje uvrstiti, kar pomeni, da boste lahko začeli razvrščati toliko hitreje.

Izberite dsoegljive in relevantne ključne besede

V Googlu lahko vsakdo osvoji prvo mesto, če cilja na prave ključne besede. Na primer, če bi optimiziral stran za “modro punčko nubbie”, bi verjetno lahko v nekaj dneh zgrabil zgornjo stopnico. Vendar (ali je vseeno veliko), ali bi se dejansko rad uvrstil v to besedno zvezo? Verjetno ne, če upoštevamo, da to sploh ni pravi izdelek.

Moja poanta je sledeča: če izberete dovolj nejasne ključne besede, je težko razvrstiti. Seveda se ne želimo uvrščati med nejasne ključne besede; želimo se uvrstiti po ključnih besedah, ki jih ljudje dejansko iščejo. Prave poizvedbe, ki jih je nekdo vtipkal v brskalnik.

Z orodji, kot sta Googlovo orodje za načrtovanje ključnih besed, poiščite ustrezne ključne besede, ki imajo dostojno število iskanj, a malo konkurence. Ko ima vaše spletno mesto nekoliko več avtoritete in se uvrščate med številne lažje ključne besede, lahko vedno preidete na bolj konkurenčne ključne besede, ki vam bodo prinesle več prometa.

Optimizirajte vsak delček vsebine za svoje ključne besede.

Ko ste »zašli v nišo« in izbrali nekaj lažjih ključnih besed, je čas, da te ključne besede uporabite na strateških mestih na vaši strani. Kljub temu, da zagotovo ne želite preveč uporabljati svojih ključnih besed, je pomembno, da jih uporabljate na različne načine v svoji vsebini. Najpomembneje je, da se osredotočite na njihovo uporabo v:

Dodajte tone vsebine na svoje spletno mesto

Po podatkih Inštituta za trženje vsebine zdaj 88% B2B podjetij uporablja vsebinsko trženje kot del njihove celotne marketinške strategije. To vključuje uporabo najrazličnejših vsebinskih vrst – objave na spletnem dnevniku, glasila, webinarje, infografike, videoposnetke itd. – da bi pritegnili potencialne stranke.

Za fasade D&M pišemo vsebino že 6 mesecev in v tem času smo dosegli prve pozicije za besede kot so izdelava fasade, fasaderstvo, barva fasade, …

Za semena konoplje smo se s petimi članki na mesec v manj kot pol leta uvrstili na prva mesta za besede kot so semena konoplje, cbd kapljice, …

Za svet klime smo se v dveh letih uvrstili na vsa iskanja povezana s klimami in toplotnimi črpalkami …

Če želite, da bi dobili top uvrstitve v Googlu, ki jih nujno mora biti dodajanje novih vsebin na vaši spletni strani redno. Ne dodajajte vsebine samo zaradi vsebine; dodajte koristne, kakovostne vsebine, ki strankam in potencialnim strankam dejansko zagotavljajo vrednost.

Ta vsebina vam bo pomagala povečati uvrstitev na dva glavna načina. Prvič, več vsebine pomeni več ključnih besed in s tem več možnosti, da Google vrne vaše spletno mesto v rezultate iskanja. Drugič, več vsebine imate, več povezav se na splošno nabere. Poleg tega je veliko vsebine odlično, če obiskovalci ostanejo dlje na vašem spletnem mestu. Win-win!

Pridobite povezave do svojega spletnega mesta.

Povezave še naprej igrajo ključno vlogo pri SEO. Dejansko so po Mozovem poročilu za razvrstitvene dejavnike iskalnikov za leto 2015 vhodne povezave najpomembnejši element za doseganje visokih uvrstitev.

  • Nekatere strategije, ki jih lahko uporabite za pridobitev povezav do svojega spletnega mesta, vključujejo:
  • Dodajanje spletnega mesta v lokalne poslovne imenike in pregledovanje spletnih mest, kot so Yelp , TripAdvisor in Google My Business .
  • Objavljanje gostov na priljubljenih spletnih mestih v vaši niši. Tudi če v objavi ali biografiji ne dobite naslednje povezave, vam zaradi večje vidnosti postane smiselno.
  • Ustvarjanje zimzelene vsebine, na katero bodo želeli povezati druge blogerje in novinarje (npr. Objave z navodili, vaje, vodniki itd.)
  • Iščete prekinjene povezave na industrijskih spletnih mestih in zahtevajo, da jih nadomestijo s povezavami do vašega spletnega mesta.

Končne misli

V Googlu ni nobenega zanesljivega načina za uvrstitev na prvo mesto. Vendar pa lahko ciljanje na prave ključne besede in občinstvo znatno poveča vaše možnosti. Sledite temu tako, da ustvarite in promovirate na tone dobro optimizirane vsebine. Te najvišje uvrstitve bi se lahko zgodile veliko prej, kot si mislite.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja