semena konoplje za uživanje

Semena Konoplje – 10 razlogov za uživanje semen konoplje

Marihuana (lonec, droga, konoplja ali plevel) je posušen cvet rastline konoplje. Ta snov vsebuje opozorilne spojine, kot sta THC in kanabidiol, ki ponuja številne zdravstvene koristi. Zahvaljujoč svojim zdravilnim lastnostim. Vendar pa pri uživanju le-teh ne morete dobiti ničesar. Čeprav so visokokakovostni živalski viri odličen vir beljakovin, so marihuana semena najboljša možnost za vegetarijance. Samo dve do tri žlice vam bodo dale 11 gramov beljakovin.

Ker semena konoplje nimajo kanabinoidov, so zato odlična za terapevtske namene. Bogata sta z omega 6 in omega 3 maščobnimi kislinami. Imajo tudi bistvena hranila, kot so A, D, B in E, in aminokisline. Vsi so zdrava hrana, ki je na voljo na zemlji. Pomagajo pri lajšanju bolečine, slabosti, mišične napetosti, krčev, težav s spanjem, izgube apetita in hormonskih težav.

Hranilna vrednost:

  • Aminokisline – ima približno 20 različnih aminokislin, ki so pomembne za ohranjanje odličnega uma in zdravja.
  • Beljakovine – Konopljina semena imajo tudi velike količine beljakovin, ki krepijo imunski sistem. 2 do 3 žlice (30 gramov) semena ponujajo 11 gramov beljakovin. Ali veste, da so beljakovine v semenih marihuane lažje prebavljive od beljakovin , zrn in stročnic?
  • Vitamin E – Marihuana semena vsebujejo veliko vitamina E in mineralov, kot so natrij, kalcij, žveplo, fosfor, magnezij, cink in železo.
  • Uravnoteženo razmerje – ima tudi uravnoteženo razmerje 3: 6 omega maščobnih kislin.

Kako porabiti semena marihuane?

Lahko jih uživate poljubno – pražene, surove (neposredno iz brstov) ali kuhane.

  • Najboljši način je praženje in mešanje semen marihuane s hrustljavo malico na rastlinski osnovi.
  • Veliko ljudi si naredi tudi ne-psihoaktivni ganja čaj tako, da praži semena in jih nato doda v vrelo vodo skupaj z začimbami. Prehransko moč čaja lahko povečate tudi tako, da dodate posušene liste in stebla konoplje. Obstajajo tudi druge stvari, ki jih lahko dodate v domač čaj iz konoplje, kot je malo sladkorja, alkohola ali čajnih vrečk z metino meto, da si pomagate. Prav tako zagotavlja veliko olajšanje simptomov kroničnih motenj, slabosti, tesnobe in avtoimunskih motenj. Dobro je tudi za tiste, ki ga nočejo kaditi.
  • Ta čarobna semena lahko potresete po vrhu skoraj vsake hrane, kot je ovsena kaša, jogurt, solate, hummus, smoothie in kvinoja, da jih smrekate.
  • Lahko tudi stisnete semena konoplje, da iz njih izvlečete olje, vendar za to potrebujete specializirano opremo. Olje lahko uporabljamo kot sestavine v barvah, lakih, lakih, mazivih in kot gorivo za svetilke.
  • Lahko jih celo zmeljete v fin prah in dodate mleku, moki in beljakovinskim dodatkom.

Zakaj bi morali jesti semena marihuane? 10 Prednosti prehranjevanja

1. depresija

Konopljina semena sprostijo mišice in telo. To pomaga pacientom, da se spopadajo s tesnobo in depresijo. Sprostitev, ki jo spojina prinaša, pomaga tudi pri nadzoru živčnega sistema, težavah z gibljivostjo in mišičnimi krči.

2. nespečnost

Nespečnost je glavni vzrok številnih drugih zdravstvenih stanj, kot so srčna stanja, zvišan krvni tlak in izguba ravnovesja itd. Ljudje, ki se spopadajo z nespečnostjo, lahko zaužijejo tudi semena marihuane za zdravljenje svoje bolezni.

Ta čarobna semena znižajo tesnobo tik pred spanjem, kar uporabniku še dodatno pomaga sproščen spanec ponoči. Upoštevajte le, da imajo semena marihuane visoko vsebnost magnezija. Pomaga pri proizvodnji hormona serotonina, ki se v možganih spremeni v melatonin. In melatonin je odgovoren za spodbudno spanje.

3. Povečajte prebavo

Cela semena marihuane vsebujejo netopne in topne vlaknine (80 oziroma 20%), ki izboljšujejo prebavo. Topna vlakna so gel podoben material, ki običajno zmanjša prebavo in se dolgo časa počutite polni. Po drugi strani pa netopna vlakna pomagajo z lahkim premikanjem hrane skozi prebavni trakt.

Ko zaužijete ta semena, preprečuje zaprtje in napihnjenost z izločanjem škodljivih snovi. Ponuja tudi veliko olajšanje pred drisko. Poleg tega raziskave so pokazale tudi, da ob nižja diabetes tveganje netopna vlakna.

4. Spodbujajte hujšanje

Semena marihuane ne vsebujejo kalorij in maščob. Tako boste lažje nadzirali svojo težo. Ta drobna semena imajo lahko tudi življenjsko pomembna hranila, ki jih morda manjkajo v vaši običajni prehrani. To poveča raven energije, ki jo boste potrebovali čez dan. Dodate ga lahko v svojo vsakodnevno prehrano tako, da ga potresete po solati ali ga vključite v smoothie.

5. Koža

Razpokane pete in debele obliži so najpogostejša vprašanja kože, s katerimi se srečuje veliko ljudi. Samo eno seme vsebuje veliko maščobnih kislin omega 3 in omega 6, ki lahko pomagata omiliti znake, povezane z atopijskim dermatitisom in ekcemom. Lahko jih zaužijete ali nanesete pasto na prizadeto mesto za zdravljenje neželenih stanj kože.

Ta mala semena tudi dobro navlažijo kožo in zdravijo vzroke za akne. Tako boste lahko v nobenem trenutku dobili sijočo in zdravo kožo. Dejstvo je, raziskave so tudi pokazale, da je seme marihuana olje koristno za tiste, ki trpijo ekcem. Pomaga tudi pri preprečevanju suhe kože in srbečice.

6. Dobro za srce

Srčno-žilne motnje so eden glavnih vzrokov smrti po vsem svetu. Konopljina semena imajo veliko naravnih spojin, ki so odlične za zdravo srce. Ena takih spojin je aminokislina arginin. Ta aminokislina povečuje pretok krvi v telesu in nadzoruje krvni tlak. Dušikov oksid (ki je pridobljen za kemikalije, ki jih najdemo) pomaga tudi pri sprostitvi telesnih mišic.

To zmanjšuje tveganje za nastanek krvnih strdkov in srčnega infarkta. V eni izmed raziskav, ki vključuje 13.000 udeležencev, je povečal vnos arginina, ki je bil povezan z znižanjem C-reaktivnega proteina. Gre za vnetni znak, ki sproži nastanek srčnih motenj). Ta semena imajo tudi gama-linolno kislino, ki ima vnetne lastnosti, ki pomagajo zmanjšati srčno-žilne bolezni. Poleg tega so študije na živalih poročale, da lahko semena konoplje tudi okrepijo srčni napad po srcu.

7. Pomaga pri zdravljenju znakov menopavze in PMS

Skoraj 80% žensk prizadene telesne in čustvene simptome, ki jih povzroča PMS. Gama-linolna kislina v teh drobnih semenih pomaga zmanjšati učinke hormona, znanega kot prolaktin. To pomaga pri lažjem soočanju z menopavzalnim in predmenstrualnim sindromom.

V eni izmed raziskav so ugotovili, da ko gospa s PMS zaužije en gram esencialnih maščobnih kislin, to povzroči zmanjšanje teh znakov. V resnici imajo tudi semena marihuane visoko vsebnost GLA, raziskave pa poročajo, da lahko uravnava hormonska neravnovesja, povezana z menopavzo.

8. Preprečevanje raka

Ker rastlina konoplje krepi dobro zdravje, tako preprečuje tudi rast različnih oblik raka in tumorja. Kot v nekaj študijah uporaba teh semen zmanjšuje tudi tveganje za razvoj črevesnega raka in raka debelega črevesa . Pravzaprav zdravilne lastnosti v njem ponujajo tudi veliko olajšanje med kemoterapijo.

9. Rast mišic

Konopljina semena so najboljši vir beljakovin. Tudi aminokisline, ki so prisotne v njem, igrajo življenjsko pomembno vlogo v telesu. Dodajte jih v vsakodnevno prehrano, da povečate rast mišic.

10. Osteoporoza

Osteoporoza je kostna motnja, pri kateri kost postane šibka in krhka. Zdravnikom svetujejo prehrano, bogato s kalcijem, semena marihuane pa vsebujejo veliko kalcija (70 mg). Lahko jih dodate v svoji dnevni prehrani, ki jo poskrbite s priporočenim dnevnim vnosom. Pomaga tudi pri razvoju kosti in zob.

Kje kupiti semena marihuane?

Semena marihuane lahko kupite v prodajalni, banki semen ali na spletni strani agencije za seme. Toda najboljši način, da z zaupanja vrednimi kupci cenovno dostopnih in svežih lončničnih semen kupite od zaupanja vredne banke semen konoplje. To ne samo da poveča vašo varnost, ampak tudi prepreči, da se boste prevarali. Izberete lahko natančen sev, ki ustreza vašim potrebam po času in velikosti.

Pridobivanje semen samskih marihuane je velika prednost za pridelovalce, ki jim primanjkuje prostora. Upoštevajte le, da so semena marihuane za nove pridelovalce običajno enostavna. Zato, ker v primerjavi s kloni marihuane ne potrebujejo dostopa do nekoga, ki že goji rastline marihuane.

Ali je zakonito kupiti semena marihuane?

Semena marihuane so izdelki iz konoplje, enaki koncentratom, užitnim materialom in cvetjem. Njihova zakonitost je odvisna od države, v kateri prebivate. Ljudje, ki živijo v državah, kjer je legalizacija, lahko zlahka kupujejo, prodajo in pridelujejo semena znotraj svoje države. Vendar obstaja prepoved njihovega prevoza iz države.

Upoštevajte le, da ljudje, ki prebivajo v državah, kjer ni prepovedi medicinske marihuane, lahko seme kupijo le, če imajo zdravniško kartico. Tudi banke semen, ki so zunaj ZDA, jih lahko vidijo samo za spominke. Vendar pa ni zakonito, da bi jih pripeljali v ZDA.

Koliko stanejo semena marihuane?

Konopljina semena pogosto pridejo v pakiranju z 10 ali 12 semeni. Lahko vas stane 40 dolarjev na paket. Vendar pa vas lahko kakovostna semena stanejo med 200 in 500 dolarjev. Upoštevajte le, da vas lahko avto-cvetlična ali ženstvena semena stanejo več denarja.

Ali kajenje marihuanskih semen vas zelo obnese?

Pridelovalcem in začetnikom je veliko vprašanj. Ampak najpogostejša je, ali lahko marihuana semena pomagajo, da se zvišate. No, odgovor je tako da in ne. Tako kot katera koli druga hlača se tudi rastlina marihuana začne iz semena in iz semena lahko dobite 39% veliko več, dokler ne postane rastlina. Če kadite semena marihuane tudi kakovostna, boste imeli boleče grlo in druge neželene učinke.

Upoštevajte le, da je potencial teh drobnih semen nižji od brstov vrhunske kakovosti marihuane in tudi 600 * manj od opečnega plevela. Za vsakodnevne kadilce učinka ni. Tudi dim z nizko toleranco mora kaditi ogromno količino semen, da postane visoko. To pomeni, da ne boste dobili visokega, dokler rastlina ne pobere iz kakovostnih semen in postane puhasti popk. Tako je najboljša ideja, da kupite kakovostna semena in gojite rastlino marihuane in jo kadite.

Vprašanja:

Kako izgledajo semena marihuane?

Konopljina semena bodo vedno belo rjava in imajo na sebi nekaj črnih lis. Lahko so 2 mm ali majhne kot 0,5 mm. Številni sevi so mnogi videti edinstveno, zato spola rastline ne morete povedati, če ga preprosto pogledate. Zrela semena konoplje so temno rjave barve in so pogosto prekrita s črtami.

Kako ugotoviti, ali so semena marihuane dobra ali slaba?

Ko kupite zavitek semen, je pomembno vedeti njegovo zgodovino. To je zato, ker lahko vzreditelj novorojenčkov enkrat križa samico in samca in tako proda semena kot nov hibridni sev. Vendar pa pametni rejci pogosto napišejo svoje napade v nekaj krogih povratnega križanja, da uravnotežijo genetiko.

Prav tako se je najbolje izogibati semen, ki so bela ali bledo zelena, ker sploh niso zrela. Uporabljate lahko tudi majhna semena, vendar pravilo palčka pravi, da imate veliko zdravih semen, bolj verjetno je, da imate zdrav kaliček.

Kako odstraniti semena konoplje iz rastline?

Najboljši način, da odstranite mlada semena marihuane iz rastline, je, da jih s pomočjo sličice ali prsta počasi osvobodite drevesa. Zavrzite vsako seme, ki ima opraskane ali poškodovane površine.

Končne misli:

Semena marihuane veljajo za čarobni del konopljine sative. Najboljši so za tiste, ki si želijo hype izkušnje. Kajenje semen konoplje ponavadi spodbudi evforijo in energijo, namesto da bi navadni plevel nagajal. Prav tako peščica praženih semen konoplje ponuja vse aminokisline in beljakovine, ki jih človek potrebuje. Pomaga tudi zniževati raven holesterola in krvnega tlaka. Ni niti ene rastline, kot je konoplja, ki bi lahko ponudila hranila in rastlinske beljakovine na tako užiten način.

Veliko ljudi jih uživa brez posvetovanja. Ne pozabite le, da lahko povzročijo alergijske reakcije. Dobro je, da obvestite svojega zdravnika, še posebej, če imate nepričakovane alergijske reakcije. V vsakodnevno prehrano vključite semena marihuane in če opazite koristi, počasi povečajte porabo na želeno raven. Torej, ko boste naslednjič dobili semena marihuane, jih naribajte čez solato, iz nje naredite zdrav smoothie ali jih olupite. Ne pozabite le, da če boste navadili, bo dolgoročno koristilo vašemu telesu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja